Franc Vila Tourbillon Planetaire Skeleton SuperLigero Concept

Franc Villa ultra limited

 

Inhorgenta rohanás után újra itthon, jöhetnek a friss hírek ismét :)

 

Franc Vila méltó módon Bázel színvonalához, nagy dobásra készül azzal, hogy élőben lebbenti fel a leplet legújabb ultra limitált modelljéről, a FVa No. 6 Tourbillon Planétaire Skeleton SuperLigero Concept óráról. Különlegessége ennek az órának, hogy a szerkezete egy “lightnium” elnevezésű Aluminium-Lithium ötvözetből készül, a világon először. Az új anyag fő jellemzője hogy elképesztően alacsony anyagsűrűséggel rendelkezik, és ebből adódóan nagyon könnyű, ugyanakkor brutálisan erős is. Ezt az ötvözetet eddig kifejezetten csak a repülőgép iparban alkalmazták a mérnökök, hogy jelentős súlymegtakarításokat tudjanak elérni, a szilárdásgi tényezők megtartása mellett.

Franc Vila skeleton

 

A FVa No. 6 Tourbillon Planétaire Skeleton SuperLigero Concept megtervezése és kialakítása a maximális ütés és rázkodásvédelem jegyében zajlott, mindezt teljesen szokatlan módon egy szkelettált kivitelezésű órában megvalósítva, melyben még egy tourbillon is dobog. Franc Vila mindig új utakat keres elképzeléseinek, hogy azokat óracsodákba ültesse át, most sincs ez másképpen. A szkelettált órákra jellemző finom megmunkálás, tradícionális díszítések és érzékeny kifinomult szerkezet fogalma nála új értelmezést nyert, és high-tech színvonalra emelkedett.

 

A technikai adatok:

 

Szerkezet : FV No. 6 caliber, 33 köves, 5 nap járástartalékkal, repülő perc tourbillon. A szerkezet a Franc Vila jellegzetes “Esprit Unique” formáját kapja, kézzel készül és kézzel dekorált.

Funkciók : Óra, perc és járástartalék indikációk.

Számlap : átlátszó zafír az óra és perc indikációkkal, járástartalék kijelzés 9 óránál.
Ultra limitáció : 8 db. létezik

 

Forrás : TimeZone

Got something to say? Go for it!