Villemont – Artic Navigation System Chronograph

Villemont Artic Navigation System Chronograph

 

ARCTIC NAVIGATION SYSTEM – Villemont tisztelgése Roald Amundsen emléke előtt

A Villemont manufaktúra és a híres felfedező, sarkkör kutató Roald Amundsen emléke és hagyatéka között személyes családi kapcsolat áll fenn. A manufaktúra egyik alapítója az a Jorgen Amundsen aki dédunokaöccse a híres felfedezőnek. A Villemont fiatal névnek számít az órák világában, azonban már a kezdő Amundsen Solar Navigation System nevű kollekciójukkal is komoly figyelmet keltettek és szakmai sikereket könyvelhettek el. A cég egész filozófiájának meghatározója Roald Amundsen élete és hagyatéka, amire a különböző már megjelent és megjelenő modellek is építkeznek, egy-egy különleges funkcióval prezentálva a nem mindennapi kapcsolatot. Az Artic Navigation System is egy ilyen modell, melyben a hagyományos kronográf szerkezet mellett szerepet kap a leleményesen megoldott, külső és belső ráma segítségével leolvasható pontos napnyugták ideje. Az éjszakai időszakokban pedig az óra hátlapján található csillag képek segítenek a mindenkori Észak irányt meghatározni.

 

Szerkezet: VM 107 automata kronográf, Incablock ütésvédelemmel, 25 kővel és 48 órás járástartalékkal. A felhúzó rotor Clou de Villemont? mintákkal díszített.

Számlap indikációk: órák, percek, másodperc, nap és dátum kijelzés 3 óránál, 12 órás gyüjtő 6 óránál, kis másodperc 9 óránál és 30 perces gyüjtő 12 óránál.

Tok: nemes acél / fekete DLC bevonatolt titán, átmérője 44.5 mm. Csavaros korona zár, zafír üveg hátlap, vízállóság 120m. Külső egy irányban forgatható ráma, Solar Navigation funkcióval.

Szíj: vörös kaucsuk szíj, nemes acél 3-as biztonsági zárral.

További kivitelek: vörös arany tok fekete bőr szíjjal, fekete bevonatolt titán fekete kaucsuk szíjjal és nemes acél szíjjal is.

Villemont - Artic Navigation

 

Villemont - Artic Navigation

 

Villemont - Artic Navigation

 

 

Comments are closed.