Franc Vila – SuperLigero

Franc Vila SuperLigero

 

Limitált kiadás: 8 darab

 

Az FVa No.6 Tourbillon Planétaire Skeleton SuperLigero névre keresztelt koncepció a 2008-as Baselworld kiállításon került bemutatásra. Az óra szerkezete egy újdonságnak számító Líthium alapú ötvözetből készül melyet a “lightnium” névre kereszteltek. Ez az új anyag egy extrém alacsony sűrűségű fém melynek fő jellemzői a nagy szilárdság, roppant kis súly és rugalmasság, melyet korábban a repüléstechnikában már sikerrel alkalmaztak.

 

Az óra szkelettált díszítéséről Franc Vila a következőképpen elmélkedik: “a szkelettálás mesteri megmunkálásai jellemzően a tradícionális ornamentikára építenek és klasszikus díszítő elemeket használva gravírozzák és alakítják a hidakat, lemezeket, miközben nem szentelnek kellő figyelmet magának a szerkezet architektúrájának. Én egy olyan szkelettált Tourbillion akartam készíteni amit a kortárs művészet és korunk építészeti vivmányainak finom részletei jellemeznek.

 

Franc Vila SuperLigero

 

A  szerkezet 5 napos járástartalékkal rendelkezik, repülő Tourbillon-ja egy “Inertial Moment Control” nevű szabályozó mechanizmussal van ellátva, mely precízen és folyamatosan korrigálja az esetleges eltéréseket. Egy speciális differenciál szerkezetnek köszönhetően az óra 2-3 korona fordulattal a teljes felhúzottság állapotába kerül.

 

Tok: fekete titán, 100 méteres vízállósággal

Üveg:  számlap és hátlap oldalon egyaránt mindkét oldalán tükröződésmentes zafír üveg

Szerkezet: egyedi áttételezésű kézi felhúzású 24 köves szerkezet, repülő Tourbillon speciális korrekciós rendszerrel ellátva. Az alaplemez és a hidak “Lightnium” anyagból készülnek.

Funkciók: óra, perc és járástartalék kijelzés

Számlap:  átlátszó zafír számlap óra és perc indikációkkal, járástartalék indikációval 9 óránál.

Comments are closed.