Carl F. Bucherer – Patravi EvoTec Day Date

 

Carl F. Bucherer Patravi EvoTec Day Date

A Carl F. Bucherer manufaktúra hosszú távú fejlesztési terveinek részeként még 2007 júliusában felvásárolta egyik régi komponens beszállító partnerét a Techniques Horlogères Appliquées SA céget. Következő fontos lépésként az addig különálló technológiai részleget szisztematikusan integrálták a Bucherer cég gyártási mechanizmusába, majd így létrehozták a Carl F. Bucherer Technologies  SA (CFBT) céget, mely így már teljes spektrumában lefedi a gyártás menetét és házon belül old meg minden technológiai fázist. Már ennek a roppant magas szintű összpontosított tudás bázisnak és technikai háttérnek köszönhetően született meg korábban a Patravi TravelTec modell a maga egyedülálló funkcionális szerkezeti képességeivel. A fejlesztések ettől az időponttól kezdve hatványozottan folytatódtak és megszületett  a CFB 1000 típusjelű egyedülálló automata szerkezet, melyet a 2008-as Basel kiállításon mutattak be.

 

Carl F. Bucherer Patravi EvoTec Day Date

 

Egy egyedülálló képességekkel rendelkező szerkezet. A CFB 1000 legfontosabb karakterjegyei tökéletes szintézisét mutatják a hagyományos és a modern innovatív technológiáknak. A már jól bevált és kipróbált, évtizedek óta általánosan felhasznált komponensek, mint például a svájci gátszerkezet, teljesen új alapokra helyezett szerkezeti designal párosul. Ennek köszönhetően a hagyományos automata szerkezeteknél már megszokott, a lengősúly által a fél szerkezetet mindig kitakaró látvány helyett csodálatos, modern megmunkálású hidak és szerkezeti elemek képe tárul elénk. A megoldás ami ezt lehetővé teszi teljesen más mint az eddig megszokottak, a felhúzó rotor ugyanis teljesen a szerkezet köré épül és nem fölé, forgása és erőátvitele teljesen integrált a szerkezet belső részében így helyigénye is gazdaságosabb, lehetővé téve más kiegészítő komponensek optimális elhelyezését is. A rotor új koncepción alapuló elhelyezése nagyon komoly kihívás elé állította a tervezőket, hogy valóban tökéleteset és megbízhatót tudjanak alkotni. Az eredmény önmagáért beszél, a szerkezet egyszerre nyújtja a központi nagy felhúzó rotor nyújtotta technológiai előnyöket, és a micro rotorok által nyújtott vizuális esztétikai élményt. A rotor forgásáért felelős gördülő komponensek DLC bevonatot kaptak, mely közel gyémánt keménységű réteget jelent. Az  ütések és rázkódások ellen DSA (Dynamic Shock Absorption) rendszer védi a rotort és komponenseit, hatásfoka szinte bármilyen jellegű erős behatás (ütés, rázkódás, G erők) esetén azonos. A védelem fontos sarokkövei a hidak is a speciálisan elhelyezett rotornak köszönhetően. A rotor mozgási energiáját továbbító fogaskerék 2 db Incabloc rendszer közé van ékelve, mely így tovább erősíti a szerkezeti védelmet és egyenletes felhúzó energia továbbítást tesz lehetővé a mindkét irányban húzó rotortól. A szerkezet fejlesztésekor komoly figyelmet fordítottak egy úgynevezett központi beállító mechanizmus, a CDAS (Central Dual Adjusting System) precíz kivitelezésére, mely nem kevesebbet nyújt ezáltal, mint az egyszeri pontos gyári beállítás utáni hosszú gondozásmentes működési periódust nagy pontosság mellett, ütések és rázkódások hatására is. A szerkezet beállítása ezért hagyományos módon nem elvégezhető, ahhoz ugyanis egy speciális kulcs szükséges mely csakis a hivatalos szervíz pontokban áll rendelkezésre.

Referencia szám: 00.10625.13.33.01 – automata 31 köves manufaktúra szerkezet CFB A1001 típusjellel, járástartaléka 55 óra.

Nemes acél tok 44mm x 44.5mm méretben, kaucsuk külső ráma, csavaros koronazár, zafír üveg csillanásmentes réteggel számlap és hátoldalon egyaránt. Vízállóság 50 méter.

Ajánlott ár: 14.500 svájci Frank

 

 

Comments are closed.