Edmond Watch – egy új márka

 

Edmond Watch

 

Jean-Pierre Edmond francia designer saját nevével fémjelezve keltette életre óra márkáját. A párizsi Academy of design elvégzése után az autó iparban kezdett tevékenykedni majd később a Salomon sport márkának illetve párhuzamosan ezzel már az óra iparnak is végzett munkákat. Mint fiatal designer a kezdetektől fogva fő álmaként kezelte azt a célkitűzést, hogy egyszer majd progresszív és ergonómikus órákat fog tervezni. Az álom valóra válását 2 éves tervezés és fejlesztés előzte meg aminek eredményeképpen létrejöhetett az Edmond óra márka és megjelenhettek az első modellek a szabadalmaztatott Lock-ED korona védelemmel.

Valljuk be őszintén (talán kedves Edmond is megtette egy szemhunyás kíséretében) de ez a fajta korona védelem már réges régen a Panerai sajátja, nem illene ilyen tollakkal ékeskedni. Igaz hogy a működési mechanizmus ötletes és különbözik a Panerai féle megoldástól, de a kialakítás első ránézésre teljesen azonosnak tűnik. Kétségtelen azonban az is, hogy nagyon nehéz új és átütő design-nal és megoldásokkal a piacra lépni, így olykor születnek "erőltetett" megoldások.

A 44mm átmérőjű és 15mm vastag PVD bevonatolt nemes acél tok egy automata ETA 2824-2 típusjelű 25 köves szerkezetnek ad helyet, mely 28.800-as féllengésszám mellett 40 órás járástartalékkal végzi munkáját.

 

Edmond Watch

 

Edmond Watch

 

Edmond Watch

 

Edmond Watch

 

 

Got something to say? Go for it!