ARCADIA – AC01

ARCADIA - AC01

 

Limitáció: 500 db

Mindig jólesik látni, ha egy legendás, de hosszú ideje teljesen eltűnt, nem gyártott márka újra feltámad, és ha erről értő kezek és elmék gondoskodnak, akkor a siker is szinte garantált lehet. Így van ez most a nagybecsű Arcadia márkával is, amit már 15 évvel ezelőtt megvásárolt magának Claude Sanz, hogy majd egy arra alkalmas időben kezdjen vele valamit. Az úrról azt kell tudni, hogy Bunter nevű cégén keresztül olyan márkák egyes modelljeinek megszületésénél bábáskodott, mint az Hublot vagy a Jacob & Co., így a tapasztalat, szakértelem és az iparág beható ismerete vitathatatlan. Sanz úr 3 évvel ezelőtt kezdett el beszélgetni, tervezgetni a cégében annak mikéntjéről, hogy az Arcadia név újra visszakerülhessen az őt megillető helyre az órák világában. Ennek okán elkezdett felvásárolni különböző korú és állapotú fellelhető modelleket szerte a világban, amikből közel 60 db gyűlt így össze és segített rálátást adni arra, miként térhetne vissza a név és arculat 21. századi módon. Nos a képek alapján véleményem szerint meggyőző az elképzelés, komolyat sikerült alkotni és valóban 21. századi a megközelítés. Avantgarde anyag felhasználás, látszó egyedi csavarok, rejtett nyomógombok, több rétegű számlap harmonizálnak egymással az ívelt oldalú, párna formájú tokban. A modern megközelítés azonban itt még nem ér véget, ugyanis az órákhoz amúgy hivatalosan tartozó garancia jegy, tanúsítvány, kezelési útmutató és egyebek jelen esetben már csak egy speciális USB tárolón érkeznek, melyet a vásárlásnál aktiválnak nekünk.

A márka újjászületésének financiális hátterét teljes egészében a Bunter fedezte saját tőkéből, mindenféle külső befektetői segítség nélkül, ami meglehetősen stabil és kiszámítható anyagi hátteret jelent a jövőre nézve. Ezt azért is fontos szem előtt tartani, mert a közelmúlt gazdasági krízise bizony több ígéretes és neves márkát (Villemont, Wyler) eltűntetett a piacról, akik egyes esetekben akár több befektető aktuális gazdasági potenciáljának is ki voltak téve egyszerre. A válság bekövetkezett, a befektetők pedig kivonták hirtelen pénzeiket azon területekről (óragyártás), ami még éppen felfutási fázisban volt, veszteséget termelt és nyeresége csak évekkel későbbre volt prognosztizálható. 

A meghajtásról az ETA 28892-A2 jelű automata, 55 köves, 44 órás járástartalékkal bíró szerkezete gondoskodik, melyet kiegészítettek egy Dubois Dépraz modullal is. A szerkezet az óra, perc, másodperc, dátum, kronográf és dupla időzóna funkciókat hajtja meg. A párna formájú, titán és nemes acél kombinációban készülő tok 42mm x 40mm méretű, mindkét oldalán zafír üveggel szerelve, állítható szíjfülekkel ellátva.

 

Az árak várhatóan 5.000 és 10.000 CHF között mozognak modelltől függően.  Hajrá Arcadia !!


ARCADIA - AC01

 

ARCADIA - AC01

 

ARCADIA - AC01

Got something to say? Go for it!