Maurice Lacroix Memoire 1

Maurice Lacroix Memoire1

 

A Maurice Lacroix Shanghai-t választotta helyszínéül annak az exclusive bemutatónak, amin csak igen kevés (és szerencsés) VIP meghívott vehetett részt, és melynek egyetlen fénypontja volt: bemutatni a legújabb erősen limitált szériában készülő Mémoire 1 chronograph-ot és annak komplikációs megoldásait.


Maurice Lacroix Memoire1

A Mémoire 1 csupán 2 mutatóval rendelkezik – egy perc és egy másodperc – a hozzá tartozó tárcsával az órák kijelzéséhez. A gyár történetének eddigi legkomplikáltabb szerkezet konstrukciójával rendelkezik – az első “memória” komplikáció a mechanikus órák között. A titok megfelytése a 3 óránál elhelyezett indikációban rejlik: a koronába integrált nyomógomb aktiválására az említett státusz jelző indikáció “Time” módról “Chrono” módra vált át. Itt jön a varázslat, mikor is a mutatók és az óra tárcsa ekkor megváltoztatják pozíciójukat, hogy a chrono üzemmódhoz alkalmazkodjanak, majd miután a chrono mód aktiválva lett, egy újabb funkció váltás vissza az időre, és a mutatók az óra indikációs tárcsával együtt ismét pozíciót váltanak, a pontos idő kijelzéséhez. Mindeközben a chrono mód a “háttérben” zavartalanul működik tovább. Ezek a funkció váltások bármikor megismételhetőek, a 2 funkció tökéletesen működik a háttérben is tovább.

Maurice Lacroix Memoire1

 

Ez a forradalmian új megközelítés és annak kivitelezése mechanikusan az ML 128 szerkezet révén, egy teljesen egyedi kapcsolatot tesz lehetővé az idő kijelzés és a chronograph funkció között. Az ML 128 caliber a Maurice Lacroix márka jelenlegi vezető nagy komplikációs szerkezete, mely ismét egy figyelemreméltó darabbal gazdagítja a mechanikus időmérők világát. Az új mechanika és az alap szerkezet is teljes egészében a Maurice Lacroix házon belüli fejlesztése, aminek eredménye ez a nagyon összetett, 537 alkotóelemből készülő időmérő, és számos ezzel bejelentett szabadalom.
A Maurice Lacroix egyben úttörő is egy új területen a Mémoire 1 megalkotásával, az alkalmazott anyagok, az indikációk és a szerkezet dekorációjának tekintetében.

Maurice Lacroix Memoire1

Bővebb információk a Mémoire 1 oldalán

Video

 

 

 

Forrás : TimeZone

Got something to say? Go for it!