Longines Legend Diver

Longines Legend Diver

 

 

A neves La Revue des Montres Francia óramagazin immáron 9. alkalommal lezajlott megmérettetésén, a Longines Legend Diver órája elnyerte a zsűri különdíját a 2007-es év férfi sport órája kategóriában. A zsűri bizottságot vezető Francia kereskedők, órakészítők, gyűjtők, újságírók és rajongók alkotják minden alkalommal. A retro kinézetű búvár óra, ami egy 1960-ban kiadott modell alapjaiból született újjá, a zsűri tagjainak teljesen egyhangú döntése alapján győzött kategóriájában.

 

A Sport Legends kollekció a tisztelet jelképe azon úttörő sportolók és elért teljesítményeik iránt, akiket a Longines órái kísértek immáron legendás sá vált útjaikon az elért eredményeikhez. A legutóbbi tagja ennek a kollekciónak a Longines Legend Diver, újjászületése egy olyan búvár órának 1960-ból, mely a tengeri felfedezések, a katonai és sport búvárkodás hős korában született. Ezekben az időkben, egészen pontosan 1953 szeptemberében a Longines közreműködött annak a mélységi merülési rekordnak a megszületésében, melyet a Trieste nevű mélytengeri önálló meghajtású (bathyscaph) tengeralattjáró állított fel 3150 méteres mélységben. Ennek az úttörő jelentőségű felfedező járműnek a fedélzetén üzemeltek a Longines által készített mérő eszközök.

Minden részletében figyelmet fordítva az 1960-as modell kinézetére és szellemiségére, a Longines újra alkotta a klasszikus modellt napjaink technikai szinvonalán. Zafír üveg, csavaros korona zár, csavarozott hátlap, belső állítható lünetta a merülési idő beállításához, és 300m vízállóság. Az indikációk superluminova bevonatot kaptak a lakkozott fekete számlapon. Mindezen tulajdonságokkal együtt az új Longines Legend Diver egy tökéletes kombinációja a teljesítménynek és eleganciának, legendás stílusba öltöztetve.

A két korona finoman érdesített háló dekorációval díszített, ami a szintetikus szíj csatján is visszaköszön ezzel idézve meg ebben az apró részletében is az 1960-as modell stílusát.

 

Technikai paraméterek:

 

  • Tok : 42mm átmérő, 11.5mm vastag, acél 316 L
  • Üveg : Zafír
  • Szerkezet : L633 ETA2824/2 automata, 25 köves, 38 óra járástartalékkal
  • Vízállóság : 300m

Got something to say? Go for it!