Volna Typhoon – mint semmi más

Volna

 

 

High-tech, erős és visszafogott. A Volna órák első kollekciója, nagyon karakteres és egyedi stílussal. A első Typhoon nevű kollekciójával a Volna egyértelműen demonstrálja az irányt: kutatás az innovációért, határozott előretekintés a jövőbe. A Volna első kollekciójának nevét az ugyanilyen nevű Orosz tengerealattjáró osztálytól vette, mely arról nevezetes, hogy a jelenleg létező legnagyobb a világon valaha épített összes tengeralattjárók közül. Hatalmas méreteivel és mélytengeri merülési képességével szemlélteti mindazt a fejlett technológiát, melyet az Orosz tengeri flotta építésében és fejlesztésében alkalmaztak. A tengeralattjáró osztály egy igen látványos bemutatása a “Vadászat a Vörös Októberre” című hollywoodi akció filmben esett meg.

 

A Typhoon kollekciót egy olyan óra inspirálta, melyet a Slatousk gyárban készítettek az 1960-as években és a Szovjet katonai búvároknál rendszeresítettek. A Slatousk gyár kapta a hadseregtől a megbízást, hogy fejlesszenek ki egy órát a hadsereg részére, mely katonai titoknak volt nyílvánítva és mellőzték bármiféle márkanév használatát hozzá, így csak a CHF91 jelölést kapta. Ez az óra típus az egyik legritkább és legértékesebb, amit valaha is a Szovjetunio-ban készítettek. Kialakítása és tervezése során a legmagasabb szintű technikai standardokat alkalmazták, melynek köszönhető volt 200m-es vízállósága is. Ebben a mélységben kellett dolgoznia több alkalommal is az elit erők mélytengeri búvárainak. Elengedhetetlen eszközük volt a merüléseknél a búvároknak, megkülönböztetett tok méretével a célhoz (60mm átmérő) tervezve, az egész óratok egyetlen darabból készült, hozzácsavarozva a lünettához, és a speciális korona takaró szerkezettel mely a nagy vízállóságot biztosította.

 

 

A Volna ezzel a Typhonn kollekcióval szeretne tisztelegni mindazon férfiak, hősök emléke előtt akik gyakran az ismeretlenségbe vesztek, mivel munkájukat a hideg háború időszakában végezték kiemelt titoktartás mellett. A kollekció a legmagasabb minőségi színvonalon készül, és magán viseli mindazon jellegzetes stílus jegyeket, amelyek egyedivé és összetéveszthetetlenné teszik.

 

Volna hatlap

 

volna_case3_resize.jpg volna_dial_resize.jpg

 

Volna oldal volna_case_resize.jpg

 

A kollekció 3 különböző komplikációval készül, így tulajdonképpen a Typhoon név alatt 3 kollekció kerül kiadásra.

 

SI – Security Indicator

SDBI – Security Big Date Indicator

SPRI – Security Power Reserve Indicator

 

A Security Indicator egy korona zár védelmi komplikáció és a hozzá tartozó indikáció a számlapon, ami jelzi hogy a korona nyitva vagy tökéletesen zárva van-e, így téve biztossá használóját a tökéletes tömítettség állapotáról.

 

Volna korona Volna szamlap

 

A Kollekció képei

 

volna_1.jpg

 

volna_2.jpg

 

volna_3.jpg

 

volna_4.jpg

 

volna_5.jpg

 

volna_6.jpg

 

volna_7.jpg

 

volna_8.jpg

 

volna_9.jpg

 

volna_10.jpg

 

volna_11.jpg

 

volna_12.jpg

 

volna_13.jpg

 

volna_14.jpg

 

volna_15.jpg

 

Forrás : Watchluxus, Volna

 

Got something to say? Go for it!