Sinn U1000

Sinn U1000

 

A Sinn mérnökei felvetettek egy egyszerű kérdést: miért vannak a különböző búvár órákban funkciók, amiket amúgy a víz alatt nem lehet használni ? Nos a válasz részükről egy újjab zseniális óra megalkotásában manifesztálódott. Megalkották az U1000 modellt ami stílusát és képességeit tekintve a nagyon sikeres U szériához tartozik, annak legújabb tagjaként. A jól bevált és egyedi tengeralattjáró acélból készülő tokozás – Tegiment technológia – melynek 1200 vicker a keménységi mutatója, a garancia a magasfokú ellenálló képességre, karcmentességre. További különlegesség még az U szériánál az argon gázzal töltött tok, réz szulfát kristály alkalmazása a párakicsapódás megelőzéséhez, és egy extrém nagy hőmérséklet tartományban (-45 Celsiu és + 80 Celsius) is a viszkozitását megőrizni képes olaj a kenéshez. Az üveg természetesen zafír kristály, két oldalán tükröződésmentes réteggel ellátva.

 

Sinn U1000

 

A korona és a kezelő gombok a tok bal oldalára kerültek, így téve komfortossá az impozáns méretű óra viselését, illetve a nyomógombok megnövelt méretével könnyítve a kesztyűvel történő kezelhetőséget is. A szerkezet az ETA Valjoux 7750 alapjaira építkezik, kiegészítve a Sinn innovatív módosításaival. A chronograph 60 perces gyüjtője a 6 órás pozícióhoz került, a hagyományosan itt helyet foglaló 30 perces gyűjtő helyére és nagyobb méretben is, elősegítendő így a könnyeb leolvasást. Az óra gyűjtő a 12 órás pozícióhoz került, 3 óránál pedig a másodperc számláló feketével a feketén, teljesen diszkrét módon elhelyezve. Összegezve a látványt, egy nagyon könnyen leolvasható és értelmezhető számlapot láthatunk.

A Sinn mérnökei a lünetta funkcionalitásának kialakításánál is figyelembe vettek minden lehetséges körülményt, ami egy profi búvár merülésnél szóba jöhet. Alap esetben a búvár órák lünettája csak az órajárással ellentétes irányban forgatható, mivel amikor a merülési időt beállítjuk, és a merülés során az óra véletlenül valamihez erősebben odaütődik, az elcsavarhatja a lünettát. Az elállítódott merülési idő ilyenkor mindenképpen csak rövidebb lehet, az egyirányú elmozdulás miatt. Az U1000 lünettája mindkét irányba forgatható, azonban ehhez egyszerre két átellenes pontban le kell nyomni, és úgy mozgatni. A biztonságos de könnyű elforgatást még búvár kesztyűben is jól lehet kezelni, ugyanakkor az esetleges ütések, beakadások nem tudják kioldani a lünetta “zárat”.

Sinn U1000

 

Sinn U1000

 

A Sinn U1000 tok átmérője 44mm, vastagsága 18mm. A kétféle kivitelben készülő modellek ára $4.500 (fekete PVD) és $4.400.- (acél) között várható.

Forrás : Sinn

Got something to say? Go for it!