Jaeger-LeCoultre – AMVOX5 World Chronograph

 

 

 

Jaeger-LeCoultre AMVOX5 World Chronograph

AMVOX5 World Chronograph Ceramique Rose Gold

Limitált kiadás: 300 db kerámia-titán tokban, 200 db kerámia-18k rozé arany tokban

Az AMVOX5 a JLC sorozatának első példánya, melyben kombinálták a kronográf és világóra komplikációkat. A modell bemutatásával egyben új fejezet is kezdődött a Jaeger-LeCoultre és az Aston Martin együttműködésében, melynek köszönhetően az órakészítés modern tudománya és a sport autók teljesítmény orientált tervezése még finomabb módszereket alkalmazva fonódik össze a jövőben.
 

 

Jaeger-LeCoultre - AMVOX5 World Chronograph 

 

A forgatható ráma segítségével azonnal leolvasható bármelyik időzóna aktuális pontos ideje a 24 közül. Érdekesség azonban a feltüntetett városok között, hogy az ilyen funkciónál megszokott London helyett Warwickshire megye Gaydon nevű városának neve szerepel, ahol az Aston Martin központja és gyára található.

Az AMVOX5 meghajtásáért felelős JLC 752 jelű szerkezet egy különlegesen precíz és rugalmas, azaz ellenálló mechanika. A szinte minden erősebb behatásnak is ellenálló werk a tradícionális órakészítés hagyományaira alapozva, a kor modern technológiáit felhasználva készül, high-tech kerámia, titán és 18k arany tokba ágyazva. A teljes gyártási folyamat természetesen a JLC manufaktúrán belül készül, olyan steril körülmények között melyet csak az űrkutatás és az orvosi szektor használ. A tok elkészítéséhez Yttrium oxidot kötőanyag segítségével egy csipetnyi cirkóniummal kevernek össze nagy nyomás alatt, majd ezt az elegyet 2.000 °C hőmérsékletre hevítik. A folyamat után egy fluoroscope segítségével ellenörzik az anyag tökéletes összetételét és ha minden rendben, akkor kezdik egy gyémánt fejes eszközzel kialakítani a tok végleges formáját. Az így elkészített tok nagyságrendekkel könnyeb mint egy acél kivitel, miközben keménysége 2x nagyobb.

 

Got something to say? Go for it!