Az oldalról

bemutatkozo


Kedves látogató / olvasó

Nem tudok és nem is szeretek írni magamról, de valamit mégis csak megpróbálok összehozni, hiszen illik bemutatkozni. Nem vagyok szakértő és nem is szeretnék annak látszani, csupán egy órák iránt rajongó ember, akit ennek az oldalnak a megvalósítása és karbantartása folyamatosan képezni fog. Próbálok minél inkább törekedni a lefordított írásokban a szakmaiságra, az esetleges előforduló hibákért pedig előre is elnézést kérek.

Miért is ?

Gyermekkorom óta rajongok a karórák iránt, és ez az állapot felnőtt koromra csak egyre súlyosbodni látszik. Az érdekessége azonban az, hogy maga a szerkezet és annak kivitelezése kevésbé érdekelt, mint az hogy egy óra hogyan néz ki és mennyire minőségi az összképet tekintve. Mondhatni felületes voltam a belbecs tekintetében, de mégis a minőség és a stílus együttes hatással voltak rám. Saját ízlésem mindig is a nagy és robosztus órák felé húzott, és az eddig használt és vásárolt óráim stílusa is ezt tükrözi, azonban figyelmemet és rajongásomat nem szűkítettem le csupán erre a kategóriára. Létezik a mit viselnék szívesen és a minden óra egy csoda kategória nálam, így azon stílusok is melyeket a saját csuklómon nem tudnék elképzelni, elbűvölnek.

A komolyabb és alaposabb érdeklődés a szerkezetek és az óragyártás iránt csupán néhány évvel ezelőtt kezdett erősödni bennem. Kezdtem keresgélni, kutatni információk után melyek segíthetnek jobban megismerni a részleteket, ahol az igazi csoda rejlik. Az Internet ebben páratlan lehetőségeket biztosított, elérhetővé téve számomra rengeteg új információt.

Sajnos a friss és igazán informatív híreket szolgáltató oldalak mind idegen nyelvűek, a gyártók oldalain kívül a komoly híroldalak, hobbi blogok is olyan országokhoz kötődnek, ahol már hagyománya és töretlen múltja van az órakultúrának, ezek pedig jól tudjuk, tőlünk nyugatabbra léteznek. Nem becsülném le viszont azon törekvéseket melyek egyre több hazánkban megjelenő és magyar nyelven is már elérhető könyv formájában öltenek alakot, illetve tisztelet ezúton is a 2 havonta megjelenő Óramagazin szaklapnak, mely ugyan szűk keretek között (kevés oldal), de megpróbál mindig érdekes és értékes információkat, aktualitásokat nyújtani olvasói számára.

Az www.orahirek.hu oldalt azért álmodtam és valósítottam meg, hogy hozzájárulhassak hazánkban az órakultúra terjesztéséhez és ápolásához, friss és érdekes információkat nyújtva Magyar nyelven, elérhetővé téve bárki számára aki az Interneten keresztül szeretne tájékozódni, de nem beszél nyelveket, nincs ideje nagyon kutatni információk után. Célom összegyűjteni egy helyen, minél több információt, figyelemmel kísérni az újdonságokat, kedvet csinálni azok számára is akik véletlenül jutnak el az oldalra de kicsit is érdeklődnek a téma iránt. Ki tudja kiből lesz esetleg pont emiatt később kiváló szakember, vagy gyűjtő nagy szakértelemmel, így járulva hozzá közvetve is a kultúra erősítéséhez. Itt szeretném felhívni az érdeklődő fiatalokra is a figyelmet, akik ha időben jutnak megfelelő minőségű és mennyiségű információhoz, már talán egy érett és határozott pályaválasztási szándékkal indulhatnak el a továbbtanulásban, és válhatnak komoly, elismert szakemberré akár nemzetközi szinten is.

Azt hiszem kétséget kizáróan tekinthetjük jelenlegi legfiatalabb példaképnek Becsei Áront akivel nekem személy szerint megtiszteltetés volt kezet fogni a 2007-es Basel kiállításon, az AHCI standnál, és egyben büszkeséggel töltött el, hogy egy fiatal Magyar mestert láttam a nagy és legendás nevek között. Ezúton is legmélyebb tiszteletem részére !
Szomorú hogy egy ilyen kvalitású, tradíciókat őrző és ápoló fiatal mester csak a szűk szakmai berkekben ismert, és nem az egész nemzet számára, hiszen hírvivője Ő is a Magyar géniusznak a világban.


Igenis merni kell nagyokat álmodni !

Üdvözlettel

Palotás Bálint alias betterman

szerkezet