Wyler Geneve – Chronograph Tantalium

Wyler Geneve - Chronograph Tantalium

 

Limitáció: 88 darab

2008 júlusában mutatta be a Wyler Geneve a Tantalium Chronograph modellt, melyet 88 darab igen szerencsés, valószínűsíthetően gyűjtő kaparint meg és utána már csak az aukciókon érdemes figyelgetni extrém áron. A Wyler órák tokozása híres az egyedi ütésálló és ütés csillapító megoldásáról, amelytől az egész tok rendszer nagyon ellenállóvá válik a különböző erős behatásokkal szemben. Az ennél a modellnél felhasznált igen ritka anyag a Tantál, még sokszorosan megerősítí ezt az ellenálló képességet.

 

Wyler Geneve - Chronograph Tantalium

 

Az óra szerkezete a házon belül egy titán ketrecben kapott helyet, mely a külső ütéscsillapító rendszertől függetlenül külön védőpajzsot alkot a számára. A titán védőketrec a szerkezettel együtt mint külön egység, az óra hátlapján rögzül az őt tartó külön csavarokkal egy belső szénszálas platformra,  így is függetlenítve a szerkezetet a toktól. Ezek a szerkezetileg különálló, de egymással kapcsolódó egységek és különleges anyagok biztosítják az óra számára a karóráknál szokatlan extrém ellenállóságot. Ez a luxus sport óra annak ellenére hogy vagyonokba kerül, akár napi használatra is teljesen alkalmas, még jelentős igénybevétel mellett is, és nem kell a vitrinben tartani attól félve hogy megsérül. Az óra ellenálló képességét hogy igazán látványos és hiteles legyen, éles helyzetben is tesztelték, aminek keretében a Taiwanon megrendezett bemutatón egy személyautó hajtott át rajta, majd 3 méter magasságból betonra ejtették. Ugye mondani sem kell hogy mindent túlélt sértetlenül.

Wyler Geneve - Chronograph Tantalium

 

Az óra számlapja szintén megér egy külön elemzést, ugyanis összetettsége ellenére minden egyes apró kis indikáció kézzel applikált rajta. Az erősen luminens mutatókat a speciálisan védett, gumival bevont korona állítja, míg a kronográf funkciókat a két gázpedál formájú nyomógomb vezérli. Az óra vízállósága 500 méter.

 

Wyler Geneve - Chronograph Tantalium

 

Wyler Geneve - Chronograph Tantalium

 

 

 

 

 

Comments are closed.