Richard Mille – RM 025 Tourbillon Chronograph Diver

 

Richard Mille - RM 025 Tourbillon Chronograph Diver

 

5 év fejlesztés és tervezés eredményeként megszületett talán minden idők eddigi legdrágább és legkülönlegesebb búvár órája. Elég csak egy pillantást vetni az órára és máris megállapítható, hogy nem mindennapi alkotásról van szó, Richard Mille neve pedig extra garancia is ehhez. A megszokottaktól eltérően nem a jellegzetes Mille hordó tok formával találjuk szembe magunkat, ezzel is tovább bővítve ennek az időmérőnek a különlegességeit, hanem egy kerek formával mely szükséges volt ahhoz hogy megfeleljenek az ISO6425 vízállóságot leíró szabvány elvárásainak. A 300 méteres szabvány vízállóság tökéletes biztosításának érdekében alkalmazott kerek tok talán első pillantásra egyszerűnek tűnhet, azonban közelebbről vizsgálva rá kell döbbenjünk, micsoda összetett remekmű már maga a tok is. A márkától megszokott roppant precizitás köszön vissza mindenhonnan a 3 részből összeállított tok vizsgálata közben, melynek robosztus külső rámáját 8 db. torx fejű csavar rögzítí a tokhoz, 24 db. kisebb csavar pedig magát a 3 rétegű rámát tartja össze. Természetesen a ráma egy irányban forgatható, mint az követelmény is búvár óráknál. A torx formavilága köszön vissza a szíjtartó fülek rögzítésénél és a koronazár stílusában is.

A Tourbillon és kronográf komplikációkkal épített RM025 szerkezet nagy része nanoszálas karbonból készül, az oszlopkerék és a gát pedig titánból, melynek köszönhetően 50%-al sikerült csökkenteni a tehetetlenséget és a surlódás okozta energiaveszteséget. Nem csoda hogy ennyire extrém összetétellel operáltak ismét az RM mérnökei, ugyanis az újonnan tervezett és végletekig finomhangolt kronográf már a XXI. század előremutató technológiai lehetőseginek jegyében született, a finommechanika csúcsát jelenti. Az RM025 Tourbillon Chronograph Diver óra összeszerelése több hónapig tart egy-egy kiváltságos és nagyon magas szintű szakmai tudással rendelkező órásmester számára is, így érthető ha egy évben csak nagyon korlátozott számban készül ez a modell.

Az óra készül 18k vörös és fehér arany illetve titán kivitelben, azonban minden modellnél egységesen a szíjtartó fülek 18k vörös aranyból készülnek, melyekhez csavaros rögzítéssel illesztik a Richard Mille kaucsuk szíjat.

Egy műalkotásnak bizony ára van, amit csak nagyon kevesen engedhetnek meg maguknak. Leginkább komoly gyűjtők kollekcióját fogja ékesíteni egy-egy darab, így nem nagyon valószínű hogy egy sport vagy hobbi búvár csuklóján fogjuk valahol megpillantani.

Az óra ára: 600.000 Euro !! 

 

Comments are closed.