Blancpain és a Bocuse d’Or 2009

 

Blancpain - Paul Bocuse

 

Jelen cikknek több napi aktualitása is van, ugyanis ma és holnap, azaz január 27 és 28 között rendezik meg a Világ legrangosabb csúcs gasztronómiai versenyét, a Bocuse d’Or 2009-et, illetve hogy hazánkban január 15-én mutatták be a 2007-es verseny kulissza titkait és a felkészülés időszakát bemutató filmet a Spanyolországot képviselő versenyző szemszögéből. A Spanyol film nálunk "A csirke, a hal és a királyrák" (eredeti címe: El Pollo, el pez y el cangrejo real) címen került bemutatásra és valószínűleg minden gazstronómia iránt rajongó számára meghatározó alkotásként könyvelhető el.

 

Blancpain - Paul Bocuse

 

A csúcs gasztronómia és a csúcs órakészítés bármennyire is furcsa, de igen közel állnak egymáshoz, ugyanis mindkét szakma számára a legmagasabb szintet elérni egyet jelent a roppant kifinomult ízléssel, lexikális tudásanyaggal és a legapróbb részletekre kiterjedő precízitással. Nincsenek kompromisszumos megoldások mivel csak a tökéletesre lehet törekedni, a végeredmény pedig nem más mint egy műalkotás. A Blancpain hogy tisztelegjen egy másik kifinomult szakma zseniális képviselői előtt, úgy döntött hogy hivatalos támogatója lesz a rendezvénynek 2009-ben. Mivel a rendezvény egy rangos verseny is egyben, melyen az adott feladatokra meghatározott idő áll rendelkezésre, a Blancpain hivatalos időmérőként is fontos szerepet tölt be híres flyback kronográf óráinak segítségével, így is kapcsolatot teremtve a kifinomult mechanika és gasztronómia között. Nem mellékesen megemlítendő, hogy a verseny nyertesének a komoly szakmai elismertség és díj mellett még egy Blancpain Flyback Large Date Chronograph modell is a tulajdona lesz, mely a fenti képen látható.

 

Paul Bocuse

Paul Bocuse

A kitalálójáról elnevezett és 2 évente megrendezésre kerülő Bocuse d’Or versenyt első alkalommal 1987 január 24-én rendezték meg, és az elmúlt 22 évben összehozta a Világ 24 legkiválóbb gasztronómiai mesterét, akik nagyon komoly válogató megmérettetések után kerülhettek csak be "A Csapat"-ba.  

 

Blancpain - Paul Bocuse

Stéphane Decotterd

Az idei megmérettetésen a svájci gourmet tudás képviselője Stéphane Decotterd a Le Pont de Brent éttermből, Montreux mellől, francia Svájc területéről. Stéphane Decottered támogatását Phillipe Rochat biztosítja aki a svájci delegáció elnöke, és aki egyben kiváló kapcsolatot ápol már hosszabb ideje a Blancpain-el.

 

Comments are closed.