Omega – Speedmaster Apollo 11 – 40th Anniversary Chronograph

 

Omega Speedmaster Apollo 11 “40th Anniversary” Chronograph

 

Limitált kiadás:  7.969 darab

Mikor 1969 július 20-án Neil Armstrong és Buzz Aldrin személyében először lépett ember a Holdra az ismert történelemben, az óravilág számára is legenda született. Buzz Aldrin a csuklóján viselte az Omega Speedmaster óráját. Érdekességként még hozzátartozik az esemény történetéhez, hogy a holdra szálló modul elektronikus időmérő szerkezete hibásan működött, ezért Neil Armstrong a saját Omega óráját hagyta a leszálló modulban mint másodlagos idő ellenörző szerkezet. Az eseménynek immáron 40 éve, így a kerek évfordulót megünnepelendő az Omega méltó emléket állítva jelentette meg jubileumi limitált Speedmaster modelljét.
A jubileumi modell már a jelenleg használt, szabadalmaztatott Omega csavar és stift rendszerével ellátott fém szíjat kapta az eredeti helyett. A kis másodperc gyűjtő számlap helyén annak az érmének a kicsinyített mása díszeleg, melynek eredetijét az Apollo program 11. küldetésének sikeres végrehajtására adtak ki. A számlapot zafír üveg helyett ugyanaz a speciális Hesalite nevű törhetetlen akril kristály védi, mely az eredeti Holdon viselt órákban is volt. A Hesalite anyagot kifejezetten az űrkutatás számára fejlesztették, tökéletes törhetetlensége miatt a legkülönb extrém környezeti viszonyokban való felhasználásra alkalmas.

A jubileumi Speedmaster Professional Moonwatch Apollo 11 “40th Anniversary elnevezésű limitált kiadásban készült időmérő fekete dísz dobozban kerül a tulajdonosához, mely tartalmaz egy az óra 42mm átmérőjű tokjával megegyező méretű ezüst érmét is. Az érmét gravírozás díszíti melynek egyik oldalán az "APOLLO 11, 40th ANNIVERARY" míg másik oldalán a "THE EAGLE HAS LANDED”; “LAUNCHED JULY 16 1969”; “LANDED JULY 20, 1969”; and “RETURNED, JULY 24, 1969" szöveg található az Omega név és logo mellett.

 

Comments are closed.