Egy caliber Amerikából – RGM Model 801

RGM 801

 

Az RGM név mögött egy ember áll nagy álmokkal és kitartással. A rengeteg tanulás és munka, elhivatottság és családi múltban való kötődés az órás szakmához ami Roland Murphy nevét napjainkra már ismerté tette a nagy órásmesterek között. A Murphy úr 1986-ban a híres WOSTEP képzési program keretein belül szerzett órásmesteri oklevelet svájcban, miután már elvégezte a Bowman iskolát is Lancaster-ben. A 80-as évek vége felé egy svájci neves gyártónál dolgozott, szerkezetek fejlesztése és kidolgozása volt a munkája, azonban hamar rájött hogy a középszerű és komoly kereskedelmi méretekben folyó termelés nem az Ő világa, ennél többre hivatott és álmai messze túlmutatnak ezen.

RGM 801

 

Belefáradva az állandó kompromisszum kényszerbe, mely a nagyüzemi termeléssel járt, és elutasította komoly elképzeléseit, úgy döntött hogy hazájában, Amerikában fogja megvalósítani elképzeléseit saját erőből. Bízva a komoly szakértelemmel bíró és az új különlegességekre mindig nyitott gyűjtőkben, elkezdte kidolgozni első kollekcióját, melyet 1993-ban mutatott be már RGM márkanév alatt, nagyon nagy sikerrel. Napjainkra az RGM név egyet jelent az egyedi, akár megrendelésre készülő szerkezetekkel és órákkal, legkomolyabb komplikációkkal. Az RGM névvel fémjelezve jónéhány olyan remekmű készült már megrendelésre fejlesztve, melyből mindössze egyetlen darab létezik csak. Murphy úr a svájci tradíciókat ápolva saját elképzelései és tervei alapján egy külön utat jár, mindezt ráadásul Amerikában, egy olyan országban ahol a Hamilton márka hírnevén és óratörténeti jelentőségén kívül nem igen lehet tradíciókról beszélni.

 

A most elkészült 801-es modell nemes acél tokozást kapott, átmérője 42 mm, vastagsága 10.5 mm, zafír kristály üveg elöl és hátul. A számlap ezüst és kézi gilosált díszítést kapott, kékített mutatókkal.
A szerkezet kézi felhúzású RGM 801 elnevezésű caliber, 19 köves, horgony gátszerkezettel. Készült Lancaster-ben, Pennsylvania államban.

 

RGM 801

 

Az RGM 801 óra ára: $7,950 bőrszíjjal, $8,700 acél szíjjal

 

Link : RGM 

One Comment on "Egy caliber Amerikából – RGM Model 801"

  1. Vegetariano says:

    Relatíve olcsó saját kaliber.
    Najó, a Seikot leszámítva :)

Got something to say? Go for it!