Gerald Genta Arena QP GMT

Gerald Genta Arena QP GMT

 

Három a Magyar igazság, még svájci órás hírekből is, így mára jut még egy kuriózum a várható ujdonságokból, ez pedig a Gerald Genta manufaktúra (aki amúgy a Bulgari tulajdonában van) Arena kollekciójának egy újabb extravagáns tagja, az Arena QP GMT. Az első érdekesség és kuriózum, az a toknál alkalmazott két anyag csodás elegye, a matt titán óraház és a fényes platina lünetta, egy könnyű és egy nehéz fém kontrasztos összhangja, amely figyelemfelkeltés terén szinte vetekszik a komplikációk által terhelt és indikációkkal zsúfolt, szinte már felrobbani készülő számlappal. Megjegyzem én szívesen elnézegetném hónapokig, mi és hogyan zajlik rajta, de erre a célra egyenlőre megmarad a szép fotó. A meghatározó fekete és vörös színvilág, mely a szíjon és a számlapon köszön vissza, az autósport világát idézi és nem titkoltan az is ihlette.

 

Gerald Genta Arena QP GMT

 

A több rétegű számlap konstrukciója enyhén szólva is szofisztikált, bár Gerald Genta-tól egyáltalán nem szokatlan módon kivitelezett, lyukacsos szerkezetű alsó rétegből áll, bepillantást engedve a kézi megmunkálású szerkezetbe a számlap felől, és helyet ad a 4 darab aplikált óra indikációknak, melyek a 2, 4, 8, és 10 óráknál lettek csak jelölve arab számokkal. Ez a négy szám mintegy láthatatlan négyszögletű keret, közrefogja és “tartja” a felső számlap rétegen elhelyezett különböző komplikációk gyűjtő korongjait, azok közül is vizuálisan leginkább a retrográd hónap és nap jelző tárcsákat. A GMT és öröknaptár tárcsák között a színek tesznek erős kontrasztos különbséget, ami jól is jön, mert első pillantásra valószínüleg csak egy a Geral Genta-nál dolgozó órásmester tudja leolvasni a pontos adatokat, aki ezen az órán dolgozott egy évet legalább. Ettől függetlenül az óra nagyon mutatós és komoly komplikációs remekmű, nem lehet elmenni mellette észrevétlenül, ehhez kétség nem férhet.

Az óra hátlapján a zafír üvegen át az automata szerkezet gyönyörűen megmunkált részleteibe kapunk bepillantást, a felhúzó rotor matt arany felülete egyedi Gerald Genta díszítéssel köszön vissza ránk.

 

 

Forrás : WatchQuote

Got something to say? Go for it!