Girard-Perregaux – Bi-Axial Tourbillon

Girard-Perregaux Bi-Axial Tourbillon

 

A Girard-Perregaux manufaktúra lenyűgöző órakészítői zsenialitása és hagyományai, elkötelezettsége a ritka és különleges mechanikák megalkotása iránt, védjegye a márkának amire méltón büszkék is. Erre a teljesen jogos büszkeségre és magas szintű technikai tudásra építkezve kerülnek ki az újabb műremekek a manufaktúra órásmestereinek kezei közül, hogy mindig magasabbra tegyék a mércét saját maguk és a többi manufaktúra számára is.

Nincs ez másképpen a jelenlegi legfrisseb műalkotást tekintve sem, amit az idei SIHH exkluzív kiállításon fognak bemutatni a meghívott vendégek számára. A Bi-axial Tourbillon 2 koncentrikus tourbillonvázat tartalmaz, így téve lehetővé a billegő részeinek többirányú forgását. A belső vázon rögzül a billegő, mely így a billegő spirállal és a gátszerkezettel együtt 45 másodperc alatt tesz meg egy teljes fordulatot saját tengelye körül. A külső váz 1 perc 15 másodperc alatt tesz meg egy teljes fordulatot a második tengelye körül. A tourbillon szerkezet légies balett előadása kívételes látványt nyújt a szemlélőnek, miközben a pozíció váltakozásoknak köszönhetően különlegesen precíz beállítást tesz lehetővé. Az egész mechanikus csoda egyformán jól látható a számlap és a hátlap felől is. A tourbillon szerkezet súlya 0.80 gramm (!) és 113 darab alkatrészből áll (!) Az arany, acél és titán alkalmazásának kombinációjával a legjobb kiegyensúlyozottságot érték el a legnagyobb szerkezeti erősség mellett. A szerkezet energiáját 2 db. rugóház biztosítja, egyenként 2 db. rugó spirállal, mely így 72 órányi járástartalékot képes biztosítani, nagyon egyenletes lefutás mellett.

 

Technikai adatok:

Tok: rózsa arany, 45 mm átmérővel, 18.50 mm vastagsággal. Zafír üveg mindkét oldalon, hátlap 6 csavarral biztosított, vízállóság 30 m.

Szerkezet : Girard-Perregaux GPE0201 kézi húzású mechanikus, 28 köves szerkezet. Mérete 15 1/3″, átmérője 34 mm. Lengésszám 21,600 bps (3 Hz), járástartalék 72 óra.

Aligátor bőr szíj, rózsaarany csattal

Limitáció : 33 darab

 

Got something to say? Go for it!