TW Steel – a Holland óriás

TW Steel 89

 

A fiatal TW Steel márka Hollandiából indulva, rövid idő alatt ért el nagy népszerűséget világszerte a manapság divatos nagyméretű órák között, először az európai majd késöbb az észak amerikai piacot is meghódítva. Időmérőinek stílusa nagyon erős karakter jegyekkel rendelkezik mindegyik kollekciót tekintve, melyek legfőbb közös tulajdonsága a robosztus felépítés, a komoly méretű tokozás és a nagyon jó minőségű, masszív szíjak. A kollekciók quartz és automata szerkezetekkel szereltek. Az automata modellek ETA 2824 caliberrel, a quartz modellek OS20 illetve svájci Ronda szerkezetekkel. A különböző stílusok között egyaránt megtalálható a szögletes és kerek óraház, elegáns és sportos kivitelben, kövekkel díszített lünettával, kagylóház számlappal, fekete, sárga arany és rózsa arany PVD bevonatokkal.

 

TW Steel 103

 

A jelenlegi 2008-as új kollekció a TECH nevet kapta, valószínűleg az órák minden részéről visszaköszönő ipari jellegű kivitelezésnek köszönhetően. A nagyon robosztus kiképzésű, fekete PVD bevonatolt, a hátlaphoz 4 ponton csavarral rögzített külső lünettán kívül, egy belső a számlaphoz kapcsolódó fix, tachymeter skálázású lünetta is helyet kapott. Csavaros koronazár, 100m vízállóság, aplikált indexek, felettük a skálázás és a mutatók lumináló bevonattal ellátva, a fő stílusjegyek. A kollekció 5 különböző szín és számlap kombinációban kapható, kombináncióként 2 méretben: 45mm és 48mm

A TW Steel 2008-ban két jelentős autósport eseménynek is kiemelt szponzora volt, aminek apropójából ki is adtak két, az eseményeknek dedikált limitált szériát. Az egyik esemény a Dubai24 elnevezésű verseny volt, melyet a Toyo gumigyárral közösen támogattak, és 2650 darabban limitált kollekciót készítettek az alkalomra. A 45mm tok átmérőjű “kisseb” modellből 850 darab, a nagyobb 48mm -es modellből pedig 1800 darab készült, hátlapjukon a Dubai24 verseny logójával és sorszám jelöléssel.

TW Steel Dubai24

 

A másik autós esemény a most már történelmi, elmaradt 30. Dakar Rally, melyen a Tim és Tom Coronel nevével fémjelzett Holland csapatot támogatta a TW Steel. Az elmaradt verseny ellenére a kiadott órák piacra kerültek, és így talán még nagyobb értéket képviselnek majd a limitált darabszám miatt. A Dakar Sport Limited Edition modell már a TECH kollekció stílusjegyeivel készült, egyedi színekkel és egyedi kaucsuk szíjjal. A limitáció mindkét méretben – 45 és 48mm – 2500 darab.

 

TW Steel Dakar

 

A TW Steel már a kezdetektől jó kapcsolatot ápol a különböző sportágak neves képviselőivel, melynek ékes bizonyítéka hogy Tommy Robredo profi teniszjátékos – APT ranglista 11. helyzett jelenleg – a kezdetektől a márka nagykövete nemzetközi szinten. A kapcsolat tiszteletének jeléül korábban szintén kiadásra került egy limitált Tommy Robredo Special Edition típus.

 

TW Steel Robredo

 

 

Got something to say? Go for it!