Omega – Seamaster Diver 300M James Bond Collectors Edition

Omega Seamaster Diver 300M James Bond Collectors Edition

 

Az Omega Baselben mutatja be az új Seamaster Diver 300m James Bond modellt, melynek eddig kiadott típusai a gyűjtők és rajongók nagy becsben tartott kincse már 1995 óta. Az egyes új James Bond epizódok megjelenését mindig nagy érdeklődés kíséri nem csak a film, hanem az órarajongók részéről is, tudván azt hogy az új film egy újabb limitált Seamaster modell megjelenését is jelenti. Az Omega most új film megjelenéstől függetlenül egy részleteiben átdolgozott meglepetéssel állt elő, ugyanis a jól megszokott kék színvilágot, mely szinte védjegye a modellnek, most feketére módosították. A számlapot fekete lakkal vonták be, az aplikált óra indexek fehér Super-Luminova betéttel lettek ellátva. A központi másodperc mutató rövidebb végére ellensúlyként egy piros 007 logó került, mely a fekete lakkozott számlap felett kitünő kontraszttal megjelenve jár körbe. Az órából 10.007 darab készül, és az új szokatlan színvilágnak köszönhetően még jelentősebb azonnali és nagy érdeklődés tárgya lesz a gyűjtők köreiben.

Omega Seamaster Diver 300M James Bond Collectors Edition

 

Az óra tokja nemes acél, szatinált felületi megmunkálással, átmérője 41mm, a hátlap csavaros, a koronazár ugyancsak csavaros és profi búvár órához méltóan rendelkezik hélium szeleppel is. Üvege domború zafír kristály. Az óramű Omega saját fejlesztésű 2500-as típusjelzéssel ellátott automata szerkezet, a híres Co-Axial gátszerkezettel ellátva, mely csökkenti a súrlódást és biztosítja a hosszan tartó pontos működést. Az óra COSC minősítésű kronométer tanúsítvánnyal rendelkezik. A külső forgatható nemes acél ráma 60-as perc beosztású fekete alumínium betéttel van ellátva és egy irányban forgatható. A tok vízállósága 300m.

Az óra csomagolása egyedi és legalább olyan figyelemfelkeltő mint maga a csodás időmérő aminek helyt ad. Fekete bőr doboz kívülről, belülről pedig egy szmoking viselet hangulatát megidéző anyag összeállítás köszön vissza, mely híven tükrözi a mindig tökéletesen elegáns Bond megjelenését.

Érdekesség képpen: az új 22. Bond film címe “Quantum of Solace” lesz és 2008 novemberében kerül a mozikba. Feltételezhetően egy új Seamaster limitált széria megszületését is várhatjuk az év végén a filmhez kapcsolódóan.

 

Omega Seamaster Diver 300M James Bond Collectors Edition

 

Omega Seamaster Diver 300M James Bond Collectors Edition

 

 

Got something to say? Go for it!