Hautlence HLS

Hautlence

 

Szemezgetve még a 2007-es év híreiből, úgy gondoltam mindenképpen érdemes és fontos lenne említést tenni a Hautlence márkáról, és a mögötte álló nagyon fiatal manufaktúráról akik a “Haute Horologerie” szellemiségét képviselve, a legmagasabb technikai és művészeti színvonalon valósítják meg jövőbe tekintő elképzeléseiket.

A Hautlence – neve egy anagramma a svájci Neuchatel város nevére, mely a modern óragyártás bölcsőjeként ismert pazar szépségű település – 2001-ben alakult és kezdte el modern anyagok utáni kutatásait, koncepcióik részletes kidolgozását. A cég alapítói Renaud de Retz, Guillaume Tetu és Jean Plazenet, akik a márka felépítéséhez és az álmok megvalósításához egyesítették hármuk kreativitását, órakészítői szakértelmüket és tudásukat, illetve széleskörű ipari és vezetői tapasztalataikat. A céghez csatlakozott még mint aktív részvényes Jean-Christophe Chopin és Alain de Forges akik üzleti tapasztalataikkal és kapcsolataikkal hosszú távú finanszírozási lehetőséget teremtettek a szárnyaló elméknek.

 

Az ideális és zavartalannak mondható, de rengeteg alkotói munka, tervezés és prototípus gyártás után az első végleges és kézzel fogható eredmény 2004-ben a HL modell megszületése volt, melyet a nagyközönség előtt is bemutattak, és ahogy azt a 3 fiatal mester valószínüleg érezte már évekkel ezelőtt is, fantasztikus teljesítményük és koncepciójuk fogadtatása önmagáért beszélt.

 

Hautlence HL

 

2007-ben a Hautlence létrehozta a már valóban önálló és saját manufaktúráját, alkotó műhelyeit, és ezzel egy időben bemutatta második kollekcióját. A HLS nevű kollekció ugyanarra az alap szerkezetre épül mint a HL, és egy új másféle interpretációja az erős és egyedi jegyeket viselő alap koncepciónak, mit sem vesztve radikális megjelenéséből. Ipari esztétikum alkalmazása az új formák kutatásában adoptálva azokat a funkcióhoz.

A design megtervezése a szerkezethez igazodik, mely egyedi módon jeleníti meg a leolvasható időt, a gyönyörű mechanikus részek között. Egyszerre finom és agresszív, elegáns és eredeti, futurisztikus és provokatív, stílusában a művészet és technológia egyesül. A HLS modell egy határvonalon jár, ahol a szépség és az erő együtt öntenek formába valami egészen speciálisat. Az eredmény egy különleges és nagyon személyes tárgy, melynek saját története van.

 

Hautlence HLS

 

A kollekció 9 modellből áll, melyek szigurúan limitált szériákban készülnek; modellenként 88 darab teljesen kézzel készülő időmérő műalkotás születik, ezzel is rávilágítva a Hautlence filozófiára: makacs ragaszkodás a vizuális és technikai tökéletesség kereséséhez minden egyes apró részletben. A HLS modellek elkészítésénél bőkezűen alkalmazzák a legkíválóbb anyagokat, mint a titán, fehér vagy rózsa arany.

 

Hautlence HLS

 

A Hautlence nevet meghatározó és lefektetett alapfilozófiák közül természetesen jut egy a leendő tulajdonosokra is : “Az óráinkhoz 3 év jótállás jár – említi Tetu – és az órákban bármelyik alkatrészt, mely az időközben folyó töretlen fejlesztések következtében megújul, kicseréljük, amennyiben arra az ügyfél igényt tart. Mi egy új márka vagyunk egy már jelenleg is nagyon magas színvonalon álló piacon, ezért a legmagasabb szinten kell biztosítanunk a minőséget és a vásárlók kiszolgálását.”

 

Hautlence HLS

 

Hautlence HLS

 

HL manufaktúra caliber : Hand-winding mechanical movement
Járás tartalék : 40 óra
Ugró órák, retrográd perc kijelzés szabadalmaztatott kapcsolt rudazat hajtással
Tok : Ti2, 50 m vízállóság
Korona : Acél / DLC bevonat
Lünetta és “ütközők” : homokfújt és DLC bevonat
Lünetta “Rehaut”: Ti2, szatinált, kézi élletörésű, sötét szürke PVD
Csavarok : Ti5

Az árak : 39.900$-tól indulnak

Az óráról és a szerkezetről egy szemrevaló videó is megtekinthető itt.

 

Hautlence HLS

 

Hautlence HLS

 

Hautlence HLS

 

Hautlence HLS

 

 

Link : Hautlence

 

Got something to say? Go for it!