Celsius X VI II – LeDix Origin

Celsius X VI II - LeDix Origin

 

Ugye ? Én is ezt mondom. Ez maga az őrület ! Időről időre mindig kénytelen vagyok tudatosítani magamban, hogy a Haute Horlogerie jegyében manapság születő csodák már egyáltalán nem az időmérő szerepét hivatottak betölteni, hanem értékes műalkotások az értő szemek számára. Pedig elsőre mindig az időmérőt látom bennük, hiába. Aztán érkezik egy olyan hibrid alkotás, amit már nem is igazán lehet hova sorolni, mert az hogy luxus cikk, már csak egy dolog. A technológia adta egyre újabb lehetőségek egyre újabb kihívások elé állítják a derék mestereket, akik természetesen boldogan állnak elébe, és köszönik szépen, igen jól (el)vannak. Mi pedig csak ámulunk és gyönyörködünk.
Az első mechanikus időmérő – mobil hibrid az Ulysse Nardin manufaktúrától került ki és a hangzatos "Chairman" nevet kapta. Az elsőre ugyancsak meghökkentő eszköz (vagy szerkezet?) egy csodálatosan eltalált darab lett. Egyedi és addig nem látott. Ez mára úgy néz ki már másoknak is szöget ütött a fejébe és a felkérést elfogadták a táncra. Bár mint alább olvasható a fejlesztési idő, lehet elkéstek kicsit az egyedi koncepcióval. A nevében is különleges "Celsius X VI II"  négy év csendes fejlesztés után a nagyközönség elé tárta remekét, a LeDix Origin-t. Titánba és ébenfába álmodott high-tech megmunkálású mobiltelefon, melyben egy Tourbillion komplikációs szerkezet oszcillál jellegzetes ketyegésével. A csoda gadget megalkotása azonban nem ért itt véget, ugyanis készült hozzá a stílusában és minőségében egyező dokkoló állomás és headset is. A páratlan csomagból mindössze 18 db készült, lehet sietni érte aki szeretne egyet.

A meghajtást kézi felhúzású (pillangó kulcs), 330 komponensből álló, 100 órás járástartalékkal rendelkező szerkezet biztosítja.


 

Celsius X VI II - LeDix Origin

 

Celsius X VI II - LeDix Origin

 

Celsius X VI II - LeDix Origin dock station

 

Celsius X VI II - LeDix Origin

 

Celsius X VI II - LeDix Origin

Got something to say? Go for it!